Kuulumiset

Moro pitkästä aikaa!

Tässä on taas mennyt tovi, kun en ole kirjoittanut tänne mitään. Syynä tähän on koulu.. Tietenkin.
Mutta mitä mulle kuuluu? Tässä wanhojen jälkeen on kuitenkin normaalin koulun ohella ehtinyt tapahtua, oli ensimmäiset kirjotukset ja viime viikon olin Lapissa. 

Kirjotukset, noh ei tainu mennä kovin hyvin.. Kirjotin maantiedon. Luin siihen mielestäni tarpeeksi, katoin ylen abitreeneistä kymmenen vuoden ajalta niitä kokeita ja mun mielestä ne vaikutti ihan sopivan helpoilta kun niissä oli just tosi kysymyksiä luonnonmaantiedosta ja sitähän mä osaan mielestäni, mutta sitten tämän vuoden ylppärikoe oli mielestäni tosi vaikea, en ymmärtänyt muutamii kysymyksii, jolloin sitten vastaukset oli sen mukaisia... Mutta jopa meidän opettaja sanoi että se oli vaikea, että ehkä se arvostelu ei olisi sitten niin tiukka. Mutta sormet ristissä odotan tuloksia pääsenkö läpi. 

Lapin reissulla sitten taas tarkoitan sitä että oltiin viikko Ylläksellä Äkäslompolon puolella perheen kanssa. Vuokrattiin hieno kelohonka mökki, joka oli kyllä upea. Hiihdin ja laskettelin, ja totta kai myös läksyihin kului paljon aikaa että pysy muiden perässä. Parhaiten jäi mieleen ensimmäisen noin 15km hiihtoretki tunturille mahtavassa säässä ja laskettelu päivä vielä upeammassa säässä. Meillä oli kyllä tosi onni, kun säät suosi meitä melkein koko reissun, kahtena päivänä satoi lunta ja yhtenä päivänä tuuli kylmästi, mutta muuten oli todella nättiä. Aamuisin pakkanen oli kiivennyt -24 melkeinpä joka aamu, mutta nopeasti se siitä lämpesi auringon noustessa -5:teen. Ilta-auringot olivat myös henkeäsalpaavia <3 Revontuliakin nähtiin yhtenä iltana. Laskettelussa oli kyllä upeat maisemat tunturin huipulla yli 700 metrissä. Mentiin yhtenä iltapäivänä gondolihissillä ylös kameran kanssa, mahtavia kuvia! Ikävä kyllä on niitä maisemia, ja Jounin kauppaa. Siellä oli niin hyvät ja erilaiset valikoimat kuin täällä Keski-Suomessa, oli poromeetvurstia (ai että se oli parasta), poropyöryköitä sienikastikkeella ja porosipsiä!! joka oli muuten kanssa hyvää :D

Nyt pääsiäisenä onneksi säät on jälleen suosinut meitä, ihanan lämmintä ulkona. Rakastan kevättä<3 Kävin aamulla jäällä hiihtämässä koiran kanssa, kun oli mahtavat hankikannot ja tyyni, lämmin sää. Se oli hauska, kun yleensä koira saa kulkea vapaana, mutta arvasin, että siellä on muitakin liikkeellä ja/tai se olisi lähtenyt jonnekin verkoille juoksee kalanhajun perässä, joten otin sen liinaan ja sidoin vyötäisilleni, helpotti mun hiihtämistä :D Tehtiin rantaan nuotio ja paistettiin makkaraa päivällä ja moottorikelkkailtiin jäällä, veli narun päässä pulkassa perässä. Pääsin minäkin sitten pulkkaan istumaan, kun veli hyppäs ohjaamaan kelkkaa, on se vaan kivaa :)

Nauttikaa alkavasta keväästä, huomisesta takatalvesta huolimatta <3Käytiin kotimatkalla Kemin lumilinnassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

McLeodin tyttäret

10.Joulukortti-ideoita

17. Paketointi-ideoita